Rekrutacja.p.lodz.pl
Wikamp


Fb

Dr inż. Joanna Oracz



Dr inż. Joanna Oracz

Dyscyplina: Technologia Żywności i Żywienia

 

Joanna OraczDr inż. Joanna Oracz (liczba publikacji 2013-2020: 35).

 

W PŁ pracuje od 2017 roku na stanowisku adiunkta.

 

Jej zainteresowania naukowe koncentrują się na: badaniu wpływu procesów przetwórczych wybranych surowców roślinnych na zawartość związków biologicznie aktywnych, poszukiwaniu nowych rozwiązań w wyodrębnianiu i identyfikacji związków biologicznie aktywnych o działaniu przeciwutleniającym, przeciwzapalnym oraz przeciwnowotworowym, badaniu interakcji składników żywności, ich aktywności biologicznej oraz biodostępności.

 

Kierowała projektem badawczym PRELUDIUM 92013 – 2014).

Uzyskała: wyróżnienie za pracę doktorską i  Nagrodę Polmos Żyrardów w roku 2016.

 

Jest członkiem redakcji czasopism naukowych: Edytor gościnny nr specjalnego "Antioxidants in Cocoa" w czasopiśmie Antioxidants (MDPI) (IF 4,520).


Data dodania:2020-07-28
Data aktualizacji2020-08-24

Wprowadzone przez:
Filip Podgórski

Wydziały I JEDNOSTKI UCZELNIANE