Produkty uboczne produkcji cukru z buraków cukrowych, takie jak wysłodki czy melasa mogą być wykorzystywane jako surowce paszowe dla zwierząt. Rynek paszowy w obecnym czasie wymaga zapewnienia wysokiej jakości usług analitycznych, potwierdzających jakość materiałów paszowych.
Ocena organoleptyczna i fizykochemiczna obejmuje wiele parametrów jakościowych, w tym analizę podstawowego składu chemicznego, oznaczanie zawartości metali ciężkich, tj.: Cd, Pb, Cu, Hg, Zn, As, Fe, czystości mikrobiologicznej oraz wartości energetycznej.
Usługa skierowana do przedsiębiorstw z branży cukrowniczej.
INNOWACYJNE TECHNOLOGIE ANALITYCZNE / WYKORZYSTANIE METOD ICUMSA / ZWIĘKSZENIE KONKURENCYJNOŚCI PRODUKTÓW
Instytut Technologii i Analizy Żywności,
Specjalistyczne Laboratorium Analityki Cukrowniczej
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii w celach statystycznych oraz w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, to będą one zapisane w pamięci twojej przeglądarki.