Wydłużenie kampanii cukrowniczych nasila trudności związane z przerobem zdegradowanych buraków. Degradacja buraków spowodowana jest głównie przechowywaniem buraków rozmrożonych. Są one bardzo podatne na infekcje mikrobiologiczne, a rozwój drobnoustrojów prowadzi do wielu zmian w ich składzie chemicznym i tym samym obniżenia wartości technologicznej surowca.
Ocena stopnia degradacji buraków w czasie przechowywania stanowi podstawę do doboru właściwych sposobów ich ochrony podczas przechowywania. Oferowane badania stanowią korzyść zarówno dla plantatorów, jak i producentów cukru.
Usługa skierowana do przedsiębiorstw z branży cukrowniczej.
KORZYŚCI DLA PLANTATORÓW / ZWIĘKSZENIE WYDAJNOŚCI WYKORZYSTANIA SUROWCA / ZWIĘKSZENIE KONKURENCYJNOŚCI PRODUKTÓW
Instytut Technologii i Analizy Żywności,
Specjalistyczne Laboratorium Analityki Cukrowniczej
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii w celach statystycznych oraz w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, to będą one zapisane w pamięci twojej przeglądarki.