Rekrutacja.p.lodz.pl
Wikamp


Fb

Akredytowane Laboratorium SLAC Ocena jakości i zdatności produktów cukrowniczych wprowadzanych do obrotu



SLAC accredited laboratory evaluation of the quality and suitability of marketed sugar productsPrzeprowadzona ocena pozwala na wprowadzenie cukru do obrotu, dzięki potwierdzeniu zgodności z obowiązującymi przepisami prawa
żywnościowego oraz w odniesieniu do bezpieczeństwa, legalności i jakości.

 

Rynek cukru w obecnym czasie wymaga zapewnienia wysokiej jakości usług analitycznych, gwarantujących jakość produktów cukrowniczych potwierdzoną poprzez ich certyfikację. Laboratorium stosuje innowacyjne w skali Polski i Europy metody oceny jakości i bezpieczeństwa cukru. Jako jedno z dwóch laboratoriów w Polsce posiada w tym zakresie akredytację Polskiego Centrum Akredytacji. 

 

Zaoferowanie szerokiego zakresu analitycznego, realizowanego na światowym poziomie zgodnie z aktualnymi uregulowaniami prawnymi z uwzględnieniem metod ICUMSA, stanowi podstawę działalności SLAC.

 

INNOWACYJNE TECHNOLOGIE ANALITYCZNE / ZWIĘKSZENIE KONKURENCYJNOŚCI PRODUKTU / MOŻLIWOŚĆ ANALIZY SPEKTRUM PRODUKTÓW

 

Instytut Technologii i Analizy Żywności,
Specjalistyczne Laboratorium Analityki Cukrowniczej


Data dodania:2019-07-17
Data aktualizacji2019-07-23

Wprowadzone przez:
Filip Podgórski

Wydziały I JEDNOSTKI UCZELNIANE