Rynek cukru w obecnym czasie wymaga zapewnienia wysokiej jakości usług analitycznych, gwarantujących jakość produktów cukrowniczych potwierdzoną poprzez ich certyfikację. Laboratorium stosuje innowacyjne w skali Polski i Europy metody oceny jakości i bezpieczeństwa cukru. Jako jedno z dwóch laboratoriów w Polsce posiada w tym zakresie akredytację Polskiego Centrum Akredytacji.
Zaoferowanie szerokiego zakresu analitycznego, realizowanego na światowym poziomie zgodnie z aktualnymi uregulowaniami prawnymi z uwzględnieniem metod ICUMSA, stanowi podstawę działalności SLAC.
INNOWACYJNE TECHNOLOGIE ANALITYCZNE / ZWIĘKSZENIE KONKURENCYJNOŚCI PRODUKTU / MOŻLIWOŚĆ ANALIZY SPEKTRUM PRODUKTÓW
Instytut Technologii i Analizy Żywności,
Specjalistyczne Laboratorium Analityki Cukrowniczej
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii w celach statystycznych oraz w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, to będą one zapisane w pamięci twojej przeglądarki.