Studenci Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności zapraszają w godzinach 10:00-16:00 do wspólnego poznawania tajemnic czekolady: jej składu, produkcji, czy wpływu na zdrowie od strony teoretycznej i praktycznej. W programie wydarzenia, które jest adresowane do studentów i pracowników Politechniki Łódzkiej, znalazły się warsztaty, wykłady i oczywiście degustacje.
O produkcji czekolady bezcukrowej opowie prof. Dorota Żyżylewicz, dr inż. Ilona Gałązka-Czarnecka zaprezentuje prozdrowotne właściwości czekolady. Na wykłady wstęp jest wolny. Na warsztaty, które zaplanowano od godziny 12.15 obowiązują zapisy na Fb koła.
- Znacie to uczucie, gdy kładziecie się w zimowy wieczór z kubkiem gorącej czekolady, pod kocem, oglądając jakiś film? A co jeśli powiemy Wam, że tego samego, a nawet lepszego uczucia doznacie, przychodząc na Wydział? Brzmi ciekawie, prawda? Przygotujcie się na najsłodszy dzień tego roku - zachęcają na wydziałowym Facebooku studenci.
