Data dodania
Kategorie aktualności

Studenckie Koło Naukowe Chemików "Kollaps" zaprasza 13 grudnia (piątek) na trzecią, przedświąteczną edycje Festiwalu Czekolady. - Grudzień to piękny miesiąc, kiedy na różne sposoby podkreślamy to, co ważne - wspólnotę, społeczność i obdarowywanie się nawzajem. Prezentem od naszego Koła jest Festiwal Czekolady, bo kto nie lubi czekoladowych słodkości - zachęca do udziału w wydarzeniu dr inż. Iwona Majak, opiekunka koła.

Image

Studenci Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności zapraszają  w godzinach 10:00-16:00 do wspólnego poznawania tajemnic czekolady: jej składu, produkcji, czy wpływu na zdrowie od strony teoretycznej i praktycznej. W programie wydarzenia, które jest adresowane do studentów i pracowników Politechniki Łódzkiej, znalazły się warsztaty, wykłady i oczywiście degustacje. 

O produkcji czekolady bezcukrowej opowie prof. Dorota Żyżylewicz, dr inż. Ilona Gałązka-Czarnecka zaprezentuje prozdrowotne właściwości czekolady. Na wykłady wstęp jest wolny. Na warsztaty, które zaplanowano od godziny 12.15 obowiązują zapisy na Fb koła.

- Znacie to uczucie, gdy kładziecie się w zimowy wieczór z kubkiem gorącej czekolady, pod kocem, oglądając jakiś film? A co jeśli powiemy Wam, że tego samego, a nawet lepszego uczucia doznacie, przychodząc na Wydział? Brzmi ciekawie, prawda? Przygotujcie się na najsłodszy dzień tego roku - zachęcają na wydziałowym Facebooku studenci.

Image
Program Festiwalu Czekolady