Data dodania

Ruszył cykl podcastów popularnonaukowych Politechniki Łódzkiej. Pierwszą część, poświęconą odżywianiu, prowadzi dr inż. Ilona Gałązka-Czarnecka z Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności. Zapraszamy do oglądania i słuchania na platformach streamingowych, by znaleźć najlepszy przepis na zdrowie.

Image

Na początek proponujemy „Smaki nauki”, czyli pięć rozmów z wyjątkowymi ekspertami na tematy bliskie każdemu – dotyczące jedzenia. Zaczynamy od niespodzianki. Pierwszym gościem jest prof. Krzysztof Jóźwik – rektor, z wykształcenia mechanik, którego pasją jest gotowanie.


Tematami kolejnych rozmów będą: chleb, którego niepowtarzalną historię przedstawi prof. PŁ Anna Diowksz, nutrigenomika, jaką poznamy dzięki prof. Marii Koziołkiewicz, kawa pod naukową lupą dr inż. Joanny Grzelczyk oraz ocena suplementów przygotowana przez prof. Grażynę Budryn.

Wspólnie z ekspertami PŁ poznamy smaki nauki.

Premiery videopodcastów będą co 2 tygodnie na kontach PŁ w portalu YouTube, Spotify oraz na stronie internetowej i mediach społecznościowych uczelni.

Do usłyszenia.