Politechnika Łódzka szczególnie zaprasza na pasjonujące zajęcia „Na styku kuchni i kryminalistyki: naturalne trucizny".
- Jest takie miejsce w domu, gdzie odbywa się najlepsza część imprezy, rozmowy często są z tych najgłębszych, a czasem z niemal każdego zakamarka wygląda... niebezpieczeństwo. Kuchnia. Czujemy się w niej bezpiecznie, nie wyobrażamy sobie bez niej życia, ale to tam czyhają mikroskopijni zabójcy. To trucizny naturalnie występujące w produktach spożywczych czy prawdziwa zbrodnia? - pyta i zachęca do wzięcia udziału w niezwykłym śledztwie dr Ilona Gałązka - Czarnecka, która przygotowała te warsztaty wspólnie z dr inż. Iwoną Majak, dr inż. Agnieszką Pietrzyk-Brzezińską oraz ze studentami z kół naukowych: Kollaps i Ferment.
Na te zajęcia obowiązują wcześniejsze zapisy.
Wchodząc na wirtualne stoisko Politechniki Łódzkiej będzie można porozmawiać na temat rekrutacji i poznać najnowszą ofertę studiów. Specjalistka doradztwa zawodowego podpowie, jak rozwinąć posiadane talenty i wykorzystać je w perspektywie zawodowego rozwoju.
Dziewczyny z Politechniki Łódzkiej
Studentki z naszej uczelni mówić będą o dwóch kierunkach: inżynierii biomedycznej - Anna Baszczyńska, godz. 16:05 oraz o architekturze - Aleksandra Orłowska, godz. 16:25.
W strefie mentoringu, do której trzeba się zapisać, czekać będą na rozmowy: Wioletta Chmurska - studentka automatyki i robotyki oraz Sandra Zarychta - doktorantka w dyscyplinie Mechanical Engineering z Interdyscyplinarnej Szkoły Doktorskiej PŁ.
Program wydarzenia na stronie organizatora Perspektywy Women in Tech, organizacji, która jest częścią Fundacji Edukacyjnej Perspektywy.