Data dodania 28.09.2021 - 09:07
Kategorie aktualności

Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii szuka pracownika na stanowisko adiunkta w grupie pracowników badawczo-dydaktycznych

Znajomość zagadnień związanych klasycznymi i nowoczesnymi (ze szczególnym uwzględnieniem metod genetycznych) metodami analizy mikrobiologicznej żywności. Znajomość przepisów prawa regulujących bezpieczeństwo żywności. Znajomość metod stosowanych w prognozowaniu jakości mikrobiologicznej i szacowaniu trwałości produktów spożywczych. Wykorzystanie mikroorganizmów w procesach biotechnologicznych

Zakres podstawowych obowiązków:
- prowadzenie zajęć dydaktycznych,
- udział w realizacji projektów badawczych realizowanych w Instytucie,
- aktywny udział w działalności organizacyjnej i naukowej Instytutu,

Wymagania:
- stopień doktora w dyscyplinie technologia żywności i żywienia,
- szczególne zainteresowania w dziedzinie mikrobiologii żywności,
- co najmniej roczny staż dydaktyczny,
- umiejętność samodzielnego organizowania i planowania badań,
- dobra znajomość technik analitycznych zwłaszcza w zakresie klasycznych i nowoczesnych metod analizy mikrobiologicznej żywności,
- pracowitość i umiejętność pracy w zespole, kreatywność,
- dorobek publikacyjny z zakresu mikrobiologii,
- znajomość języka angielskiego i polskiego (prowadzenie zajęć)

Wymagane dokumenty:
- podanie o zatrudnienie skierowane do JM Rektora Politechniki Łódzkiej,
- kwestionariusz osobowy dla osoby ubiegającej się o zatrudnienie,
- plan rozwoju zawodowego w kontekście rozwoju jednostki,
- odpis dyplomu ukończenia studiów wyższych,
- lista publikacji
- zgoda na przetwarzanie danych osobowych,
- klauzula informacyjna dla kandydatów do pracy (RODO).

Zgłoszenia będą przyjmowane do dnia 27.10.2021r.  w Instytucie Technologii Fermentacji
i Mikrobiologii Politechniki Łódzkiej w Łodzi, ul. Wólczańska 171/173, tel. 42 631-34-79
w formie papierowej lub elektronicznej na adres: w5i53@adm.p.lodz.pl

Uczelnia nie zapewnia mieszkań.

Planowany termin zatrudnienia: 01.11.2021