Data dodania 29.10.2021 - 09:51
Kategorie aktualności

Instytut Technologii i Analizy Żywności szuka pracownika na stanowisko adiunkta w grupie pracowników badawczo-dydaktycznych

Stanowisko obejmuje:
- prowadzenie zajęć dydaktycznych z zakresu technologii i analityki żywności oraz żywienia, na studiach I, II i III stopnia, w języku polskim, opcjonalnie w języku angielskim;
- udział w zespołowych badaniach naukowych dotyczących technologii i analizy żywności oraz żywienia oraz innych badaniach prowadzonych w Instytucie Technologii i Analizy Żywności PŁ
- prowadzenie badań ukierunkowanych na uzyskanie stopnia doktora habilitowanego w dyscyplinie technologia żywności i żywienia lub pokrewnych
- prace organizacyjne na rzecz Uczelni, Wydziału, Instytutu i Zespołu

Wymagania jakie powinien spełniać kandydat:
- posiadanie co najmniej stopnia doktora nauk rolniczych w dyscyplinie technologia żywności i żywienia lub pokrewnych
- udokumentowany dorobek naukowy w zakresie technologii i analizy żywności,  
- udokumentowany udział i doświadczenie w zakresie kierowania projektami badawczymi finansowanymi w ramach konkursów krajowych lub międzynarodowych
- znajomość języka angielskiego w mowie i piśmie
- co najmniej 4-letnie doświadczenie w prowadzeniu zajęć dydaktycznych w języku polskim w zakresie technologii żywności i żywienia oraz analizy żywności
- odbyty staż zagraniczny

Wymagane dokumenty:
- podanie o zatrudnienie skierowane do JM Rektora PŁ
- kwestionariusz osobowy
- wykaz dorobku naukowego i dydaktycznego
- odpisy uzyskanych dyplomów
- opinia o kandydacie samodzielnego pracownika naukowego
- oświadczenie kandydata, że PŁ będzie podstawowym miejscem pracy

Dokumenty należy składać w sekretariacie Instytutu Technologii i Analizy Żywności, Łódź ul. Stefanowskiego 2/22 (bud. nr A-2, V piętro, pokój nr 511) w terminie do 27.11.2021 r. do godz. 1200.
Politechnika Łódzka nie zapewnia mieszkania.