Data dodania 03.11.2021 - 11:02
Kategorie aktualności

Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii szuka pracownika na stanowisko asystenta w grupie pracowników badawczo-dydaktycznych

OPIS:
Znajomość zagadnień związanych z technologią otrzymywania i oceny jakości produktów fermentowanych, ze szczególnym uwzględnieniem technologii produkcji i analizy piwa. Doświadczenie analityczne. Wzmacnianie współpracy Uczelni z zagranicznymi ośrodkami naukowymi.

Zakres podstawowych obowiązków:
- udział w realizacji i pozyskiwanie projektów badawczych,
- prowadzenie zajęć dydaktycznych z zakresu technologii fermentacji,
- aktywny udział w działalności organizacyjnej i naukowej Instytutu

Wymagania:
- tytuł magistra inżyniera,
- szczególne zainteresowania w dziedzinie biotechnologii i technologii żywności,
- umiejętność samodzielnego organizowania i planowania badań,
- dobra znajomość technik analitycznych, zwłaszcza w zakresie oceny jakości napojów i żywności fermentowanej,
- pracowitość i umiejętność pracy w zespole, kreatywność,
- dorobek publikacyjny z zakresu technologii fermentacji, w szczególności  technologii browarnictwa, 
- udział w międzynarodowych programach badawczych i mobilność międzynarodowa
- bardzo dobra znajomość języka angielskiego i polskiego (prowadzenie zajęć) 

Wymagane dokumenty:
- podanie o zatrudnienie skierowane do JM Rektora Politechniki Łódzkiej,
- kwestionariusz osobowy dla osoby ubiegającej się o zatrudnienie,
- plan rozwoju zawodowego w kontekście rozwoju jednostki,
- odpis dyplomu ukończenia studiów wyższych,
- wykaz publikacji i innych osiągnięć naukowych
- zgoda na przetwarzanie danych osobowych,
- klauzula informacyjna dla kandydatów do pracy (RODO).

Zgłoszenia będą przyjmowane do dnia 02.12.2021r.  w Instytucie Technologii Fermentacji i Mikrobiologii Politechniki Łódzkiej w Łodzi, ul. Wólczańska 171/173, tel. 42 631-34-79   w formie papierowej lub elektronicznej na adres: w5i53@adm.p.lodz.pl

Uczelnia nie zapewnia mieszkań.

Planowany termin zatrudnienia: 16.12.2021