Data dodania
Kategorie aktualności

Technik/Specjalista w Katedrze Cukrownictwa i Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności PŁ – 2 etaty

Politechnika Łódzka jest jedną z najlepszych uczelni technicznych w Polsce. Posiada ponad 80-letnią tradycję i doświadczenie w kształceniu kadr i prowadzeniu badań naukowych. Jest atrakcyjnym partnerem dla biznesu. Współpracuje z największymi firmami w kraju i za granicą. Prowadzi badania naukowe na europejskim poziomie, tworzy nowe technologie i patenty przy współpracy z najlepszymi ośrodkami naukowymi na całym świecie. Jednym z filarów zarządzania Politechniką Łódzką jest równe traktowanie pracowników niezależnie od ich płci, wieku, rasy czy innych cech demograficzno-społecznych. W 2016 roku PŁ jako pierwsza Uczelnia techniczna w Polsce otrzymała logo HR EXCELLENCE IN RESEARCH, potwierdzające, że Uczelnia stosuje zasady „Europejskiej Karty Naukowca” i „Kodeksu postępowania przy rekrutacji pracowników naukowych”.

1. Wymagania stawiane kandydatowi etat 1:

  • wykształcenie wyższe,
  • podstawowa znajomość obsługi komputera,
  • komunikatywność i umiejętność pracy w zespole,
  • dyspozycyjność czasowa (uczestnictwo w zajęciach dydaktycznych w godzinach popołudniowych),
  • znajomość podstaw chemii analitycznej i podstawowych technik laboratoryjnych,
  • preferowany ukończony kierunek studiów: Technologia Żywności,
  • doświadczenie w pracy w laboratorium analitycznym/badawczym,
  • znajomość języka polskiego w mowie i piśmie.

2. Wymagania stawiane kandydatowi etat 2:

  • wykształcenie wyższe, preferowany ukończony kierunek studiów: Technologia Żywności,
  • doświadczenie w pracy w laboratorium analitycznym/badawczym,
  • przygotowywanie sprawozdań i dokumentacji z zakresu pracy laboratorium,
  • podstawowa znajomość obsługi komputera,
  • komunikatywność i umiejętność pracy w zespole,
  • dyspozycyjność czasowa (uczestnictwo w zajęciach dydaktycznych w godzinach popołudniowych),
  • znajomość podstaw chemii analitycznej i podstawowych technik laboratoryjnych,
  • znajomość języka polskiego w mowie i piśmie.

3. Warunki pracy:

  • pełny etat,
  • termin rozpoczęcia pracy: 05.05.2025

4. Opis przewidywanego zakresu zadań i obowiązków:

  • przygotowanie sprzętu laboratoryjnego, odczynników chemicznych i podłoży mikrobiologicznych na zajęcia dydaktyczne i badania własne,
  • obsługa aparatury pomiarowej (np. pH-metr, spektrofotometr, polarymetr, chromatograf),
  • wykonywanie analiz laboratoryjnych surowców i produktów przemysłu spożywczego,
  • dbałość o sprzęt laboratoryjny i aparaturę analityczną.

5. Oferujemy:

  • zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę,
  • pracę w instytucji o ugruntowanej pozycji na rynku, gwarantującej stabilne i atrakcyjne zatrudnienie,
  • bogaty pakiet świadczeń socjalnych (m.in. „wczasy pod gruszą”, dofinansowanie do wypoczynku letniego i zimowego dla dzieci, dofinansowanie do wycieczek, własne ośrodki wczasowe),
  • grupowe ubezpieczenie na życie,
  • prywatna opieka medyczna,
  • przedszkole na terenie Politechniki Łódzkiej,
  • parking na terenie Politechniki Łódzkiej.

6. Wykaz wymaganych dokumentów:

  • CV
  • kwestionariusz osobowy dla osoby ubiegającej się o zatrudnienie,
  • klauzula o ochronie danych osobowych,
  • zgoda na przetwarzanie danych osobowych,
  • odpisy/kopie świadectw szkolnych/dyplomów,
  • inne dokumenty potwierdzające posiadane kwalifikacje.

7. Miejsce, forma i termin składania dokumentów:

Dokumenty należy przesłać drogą elektroniczną na adres mailowy:w5k52@adm.p.lodz.pl lub pocztą tradycyjną na adres: Politechnika Łódzka, Katedra Cukrownictwa i Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności, 90-530 Łódź, ul. Wólczańska 171/173 do dnia 14.03.2025r.

Liczy się data wpływu dokumentów do Katedry Cukrownictwa i Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności.

Kandydaci będą mogli dokonać odbioru złożonych przez siebie dokumentów związanych z rekrutacją przez okres 30 dni od daty zakończenia rekrutacji.

8. Przewidywany termin rozstrzygnięcia rekrutacji: 31.03.2025r.

9. W przypadku wysyłania dokumentów drogą tradycyjną, na kopercie należy umieścić adnotację „oferta kandydata do pracy”.