Data dodania 02.01.2024 - 08:28
Kategorie aktualności

Uczelniane Centrum Informatyczne PŁ ogłasza nabór na stanowisko: Programista Java

Politechnika Łódzka jest jedną z najlepszych uczelni technicznych w Polsce. Posiada ponad 75-letnią tradycję i doświadczenie w kształceniu kadr i prowadzeniu badań naukowych. Jest atrakcyjnym partnerem dla biznesu. Współpracuje z największymi firmami w kraju i za granicą. Prowadzi badania naukowe na europejskim poziomie, tworzy nowe technologie i patenty przy współpracy z najlepszymi ośrodkami naukowymi na całym świecie. Jednym z filarów zarządzania Politechniką Łódzką jest równe traktowanie pracowników niezależnie od ich płci, wieku, rasy czy innych cech demograficzno-społecznych. W 2016 roku PŁ jako pierwsza Uczelnia techniczna w Polsce otrzymała logo HR EXCELLENCE IN RESEARCH, potwierdzające, że Uczelnia stosuje zasady „Europejskiej Karty Naukowca” i „Kodeksu postępowania przy rekrutacji pracowników naukowych”.

Wymagania stawiane kandydatowi:

• 1-3 lata doświadczenia w wytwarzaniu oprogramowania w technologii JAVA;
  • doświadczenie w pracy z frameworkami: Spring, Hibernate;
  • wiedza z zakresu programowania relacyjnych baz danych;
  • umiejętność pracy w zespole;
  • znajomość języka angielskiego w stopniu umożliwiającym korzystanie z dokumentacji;
  • wykształcenie wyższe lub w trakcie nauki;
  • umiejętność szybkiego uczenia się.

Dodatkowo mile widziane:

• doświadczenie w pracy z narzędziami: GIT, JIRA, Confluence;
  • znajomość zwinnych metodyk organizacji pracy zespołów;
  • znajomość praktyk CI/CD;
  • znajomość zagadnień automatyzacji procesów uruchamiania, skalowania i zarządzania aplikacjami w kontenerach.

Warunki pracy:

• pełen etat;
  • planowany termin rozpoczęcia: 02.2024.

Opis przewidywanego zakresu zadań i obowiązków

• utrzymanie i rozwój oprogramowania w technologii JAVA;
  • uczestniczenie w pełnym cyklu wytwórczym oprogramowania;
  • projektowanie rozwiązań zgodnych z podanym zakresem wymagań;
  • przeprowadzanie testów developerskich;
  • sporządzanie dokumentacji oprogramowania.

Oferujemy:

• pracę z najnowszymi technologiami i wpływ na kierunki rozwoju uczelni z ich zastosowaniem;
  • stabilne zatrudnienie w prestiżowej i renomowanej uczelni;
  • zatrudnienie na podstawie umowy o pracę, w pełnym wymiarze czasu pracy na czas określony, z możliwością przedłużenia na czas nieokreślony;
  • szeroki pakiet socjalny (m.in. „wczasy pod gruszą”, dofinansowanie do wypoczynku letniego i zimowego dla dzieci, dofinasowanie do wycieczek, własne ośrodki wczasowe);
  • szkolenia umożliwiające podnoszenie kwalifikacji;
  • grupowe ubezpieczenie na życie.

Wymagane dokumenty:

1. CV,
  2. Wypełniony kwestionariusz osobowy dla osoby ubiegającej się o zatrudnienie – zał. 1,
  3. Podpisana klauzula informacyjna dla kandydatów do pracy w Politechnice Łódzkiej – zał. 2 (Klauzula informacyjna dla kandydatów do pracy),
  4. Podpisana zgoda Kandydata/Pracownika na przetwarzanie danych osobowych (zgodnie z art. 7 RODO)- zał. 3 (zgoda na przetwarzanie danych),
  5. Kopie dokumentów potwierdzających wykształcenie, kwalifikacje i umiejętności.

Miejsce, forma i termin składania dokumentów: Dokumenty należy przesłać drogą elektroniczną na adres mailowy: uci@adm.p.lodz.pl lub pocztą tradycyjną na adres: Politechnika Łódzka Uczelniane Centrum Informatyczne ul. Wólczańska 223 bud.B22, 93-503 Łódź do dnia 12.01.2024 r.

Kandydaci będą mogli dokonać odbioru złożonych przez siebie dokumentów związanych z rekrutacją przez okres 30 dni od daty zakończenia rekrutacji.

Przewidywany termin rozstrzygnięcia rekrutacji 19.01.2024 r.

W przypadku wysyłania dokumentów drogą tradycyjną, na kopercie należy umieścić adnotację „oferta kandydata do pracy”.