Data dodania 15.06.2021 - 09:30
Kategorie aktualności

Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii szuka pracownika na stanowisko asystenta w grupie pracowników badawczo-dydaktycznych

Znajomość zagadnień związanych z technologią otrzymywania i oceny jakości produktów fermentowanych, w szczególności analizy sensorycznej produktów spożywczychi wykorzystania mikroorganizmów w procesach produkcji żywności i napojów. Doświadczenie analityczne. Doświadczenie dydaktyczne w pracy ze studentami.

Zakres podstawowych obowiązków:
•    prowadzenie zajęć dydaktycznych,
•    udział w realizacji projektów badawczych realizowanych w Instytucie,
•    aktywny udział w działalności organizacyjnej i naukowej Instytutu,

Wymagania:
•    tytuł magistra inżyniera,
•    szczególne zainteresowania w dziedzinie biotechnologii i technologii żywności,
•    co najmniej roczny staż dydaktyczny,
•    umiejętność samodzielnego organizowania i planowania badań,
•    dobra znajomość technik analitycznych zwłaszcza w zakresie oceny jakości napojów i żywności fermentowanej,
•    pracowitość i umiejętność pracy w zespole, kreatywność,
•    dorobek publikacyjny z zakresu żywności fermentowanej,
•    znajomość języka angielskiego i polskiego (prowadzenie zajęć)

Wymagane dokumenty:
•    podanie o zatrudnienie skierowane do JM Rektora Politechniki Łódzkiej,
•    kwestionariusz osobowy dla osoby ubiegającej się o zatrudnienie,
•    plan rozwoju zawodowego w kontekście rozwoju jednostki,
•    odpis dyplomu ukończenia studiów wyższych,
•    lista publikacji
•    zgoda na przetwarzanie danych osobowych,
•    klauzula informacyjna dla kandydatów do pracy (RODO).

Zgłoszenia będą przyjmowane do dnia 14.07.2021r.  w Instytucie Technologii Fermentacji
i Mikrobiologii Politechniki Łódzkiej w Łodzi, ul. Wólczańska 171/173, tel. 42 631-34-79
w formie papierowej lub elektronicznej na adres: w5i53@adm.p.lodz.pl

Uczelnia nie zapewnia mieszkań.

Planowany termin zatrudnienia: 01.10.2021